Pulcinella-díjat kapott a Városi legendák egyik epizódja


Pulcinella-díjban részesült a Városi legendák című Kecskemétfilm-produkció egyik része a Cartoons on the Bay fesztiválon. Az idén online megrendezett fesztivál a gyerekeknek szóló crossmédia és tévés produkciók versenye, az olasz közszolgálati televízió, a RAI kezdeményezésére jött létre 1996-ban.

A Glaser Kati rendezésében készült Városi legendák sorozat Az emberi test című epizódját a 7–11 éves korosztályt megszólító tévésorozatok kategóriában mutatták be. A történetben két kislány szellemes eszmecseréjén derül fény az emberi test működésére. A film értékelésében a zsűri kiemelte az újszerűséget, eredetiséget, innovativitást.

A 3 perces animált családi mesének nem ez az első elismerése. Tavaly két különdíjat is kapott: az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál gyerekfilmes versenyszekciójának zsűrijétől és az argentin Anima tévéfilmes zsűrijétől kapott, a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon pedig a legjobb forgatókönyvnek járó elismerésben részesült. Ezeken kívül további hat fesztivál tűzte műsorára.

Glaser Kati: Városi legendák - Az emberi test

A most díjazott epizód folytatja az első szériát, amely még 2017-ben kapott támogatást a Magyar Média Mecenatúra Program Dargay Attila-pályázatán, majd 2018-ban a Lakiteleki Filmszemlén elnyerte a Nemzeti Művelődési Intézet különdíját. A magyarországi fesztiválokon kívül az epizódok bemutatkoztak többek között Szlovéniában, Csehországban, Dél-Koreában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban is. A 13 új rész idén ősszel készült el; mindkét sorozat elérhető teljes hosszában a Kecskemétfilm YouTube-csatornáján.
Kapcsolódó