Reflektorfényben a magyar film Denverben


Tíz magyar mozifilmet és egy rövidfilmet tűz műsorra az október 31-től november 11-ig tartó 41. Denveri Filmfesztivál.

A filmalap közleménye szerint a szervezők a világhírű magyar rendező Mészáros Márta előtt tisztelegnek legutóbbi alkotása, a chicagói filmfesztiválon közönségdíjat nyert Aurora Borealis – Északi fény című, Törőcsik Mari főszereplésével készült magyar történelmi film vetítésével.

Antal Nimród A Viszkis című alkotása és Gárdos Éva Budapest noirja szintén meghívást kapott a rangos amerikai seregszemlére, utóbbit Gárdos Éva személyesen mutatja be a filmfesztivál közönségének.

A legújabb magyar alkotások közül Denverben műsorra tűzik az Örök tél, a Genezis, a Virágvölgy és az Egy nap című egészestés játékfilmeket, valamint a Még nem című MOME-n készült animációt.

A 2017-ben debütált filmek közül látható lesz a Kincsem, A hentes, a kurva és a félszemű és a Jupiter holdja is.

Hét friss magyar filmet tűzött műsorára a november 2-án és 3-án zajló San Franciscó-i Magyar Filmfesztivál is, köztük a Kincsemet, a Liza, a rókatündért, az Aurora Borealist. A San Franciscó-i Egyetem Filmszakával és a Central European California Cultural Institute-tal (CECI) közösen szervezett fesztivál különlegessége, hogy Steven Kovács professzor vezetésével egy magyar filmkurzus is épül a program köré, ennek köszönhetően az öbölben élő amerikai-magyar diaszpóra mellett az amerikai diákokhoz is eljutnak a nagysikerű hazai alkotások.

(közlemény)Kapcsolódó