Remake és spinoff is készül A nagy pénzrablásból


Dél-Koreában újraforgatják Alex Pina La casa de papel című spanyol tévésorozatát, s ezzel párhuzamosan spinoff készül a széria egyik legnépszerűbb szereplőjéről.

Koreai remake-et kap A nagy pénzrablás. A sorozat egyik kulcsszereplőjét Park Hae-soo, a dél-koreai Nyerd meg az életed (Squid Game) főszereplője fogja játszani Andrés de Fonollosa, azaz Berlin szerepét. A projektről Park maga beszélt egy koreai videóüzenetben, a zseniális bűnbanda jellegzetes maszkjával a kezében. 

A remake híre szinte kereken öt évvel az eredeti sorozat december 3-i bemutatója után és a szériából készülő spinoff hírével egyidőben érkezik: 2023-ra ugyanis várható egy éppen Berlinre összpontosító előzménytörténet-sorozat – jelentette be tegnap egy rajongóknak szervezett eseményen Pedro Alonso, aki a spanyol eredetiben Berlint alakította.

A Squid Game előtt La casa de papel volt a Netflix legnépszerűbb, nem angol nyelven beszélő sorozata, világszerte több mint 180 millió előfizető nézte meg. „A 2017-ben, az Antena 3 nevű spanyol csatornán mutatták be az eredetileg két etapra bontott, összesen 15 részes rablósztorit a királyi pénzverde kirablásáról. Az akkor még kizárólag La casa de papel címmel illetett sorozat a hazai nézők körében egész nagy sikert aratott, de mégsem hozta azokat a számokat, amiket a csatorna producerei elvártak volna, így inkább nem kértek további évadokat. A Netflix külföldi sorozatok körül szaglászó orra viszont nagyon jó érzékkel fogott szagot, és a streamingszolgáltató rá is tette a kezét: kicsit kikomzetikáztatta, a 15 részből 22 rövidebb epizódot és két évadot csinált. Eleinte promó nélkül indult a Netflixnél, a sorozat egyik írója, Javier Gómez Santander szerint senki nem várt túl sok túl sokat ettől, hiszen rengeteg másik sorozattal együtt került be a kínálatba, és nem tartották esélyesnek, hogy pont erre kattintanak majd a nézők.” (Teljes írásunk elérhető itt.)
Kapcsolódó