Rendezői díjat nyert a Post Mortem Ravennában


A Ravenna Nightmare Filmfesztivál kritikusi zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki Bergendy Pétert a Post Mortemért.

„A mozi sötét oldalá”-ra összpontosító horrorfilmfesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortemért a hétvégén. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy „a horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, de ezzel sajnos ritkán élnek az alkotók. Csodás meglepetés, hogy a Post Mortem élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született” – közölte a Nemzeti Filmintézet.

„Bergendy Péter saját ötletből született rendezése roppant izgalmas és gyümölcsöző alapötletet mozgat: a viktoriánus korból eredő halottfotózás ma már bizarrnak ható, de a korszakban természetes aktusa köré kanyarít kísértethistóriát, mozgósítva az első világháború és a spanyolnátha sújtotta, kihalt magyar falvak szintén ritkán ábrázolt világát.” (Teljes kritikánk itt.)Kapcsolódó