Rendőri felügyelet alá került Gérard Depardieu


Újraindult a nyomozás a francia filmsztár ellen egy 2018 nyarán elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében; a nyomozás már december közepén elkezdődött. Depardieu szabadlábon védekezhet, de rendőri felügyelet alá került.

A 72 éves Gérard Depardieu ellen 2018. augusztus végén tettek feljelentést Aix-en-Provence ügyészségén, ahol el is indították a nyomozást, amelyet később áthelyeztek Párizsba.

A panaszos, egy 25 éves színésznő és táncosnő azzal vádolja Dépardieu-t, hogy 2018 augusztusában két esetben is szexuális támadást követett el ellene a színész párizsi otthonában.

Az ügyet kilenc hónapi vizsgálódás után 2019 júniusban vádemelés nélkül lezárta a párizsi ügyészség, majd a panaszosnak sikerült elérnie, hogy tavaly nyáron a vádhatóság újraindítsa az előzetes vizsgálatot, amely alapján a megbízott vizsgálóbíró decemberben megalapozottnak találta a gyanút.

Hervé Témime, a filmsztár ügyvédje sajnálatosnak nevezte, hogy az információ nyilvánossá vált – írja francia igazságügyi forrásokra hivatkozva az MTI.Kapcsolódó