Ridley Scott rendezi Matt Damon és Ben Affleck újabb közös filmjét


Az Alien: Covenant és A világ összes pénze (All the Money in the World) után újabb rendezői munkát vállal Ridley Scott. Az új film forgatókönyvén Matt Damon és Ben Affleck is dolgozott, ők lesznek a főszereplők is.

A színészpáros az Oscar-jelölt Nicole Holofcenerrel (Megbocsátasz valaha?/Can You Ever Forgive Me?) együtt írta a The Last Duel forgatókönyvét, amely a 14. századi Franciaországban játszódik és az utolsó törvényes párbaj történetéről szól. Főszereplője egy katona, aki a háborúból hazatérve megtudja, hogy egy barátja megerőszakolta a feleségét. A nőnek senki sem hisz, ezért a katona a királyhoz fordul, és életre-halálra vívott párbajjal kíván igazságot tenni.

Matt Damon és Ben Affleck producerként is részt vesz a projektben, Scott producertársa, Kevin Walsh, a Pearl Street Films munkatársa, Drew Vinton és a vezető producer, Madison Ainsley mellett.

A színészpáros leghíresebb közös munkája az 1997-es Good Will Hunting (r. Gus Van Sant), amelyért a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat nyerték el. Ridley Scott és Matt Damon legutóbb a Mentőexpedícióban (The Martian) dolgoztak együtt.Kapcsolódó