Román dokumentumfilm versenyez a Sundance fesztiválon


Radu Ciorniciuc első egészestés dokumentumfilmje, az Acasă bekerült a Sundance fesztivál versenyébe. A film arról a családról szól, amelyik 20 éven át élt a Bukarest által bekebelezett, utólag természetvédelmi területté nyilvánított Văcărești deltában.

Radu Ciorniciuc négy éven át követte a családot, amely évekig társadalmon kívül élt, papírok, oktatás, orvosi ellátás nélkül, majd hirtelen be kellett illeszkednie a városi dzsungelbe. A film stábjának segítségével helyzetük rendeződött, a kilenc gyermek azóta iskolába jár, a felnőtteknek van stabil munkahelye. Az anyagi hátteret mindehhez az Enache család gyermekeinek fotóiból szerkesztett Acasă (Otthon) című könyvvel teremtették elő.

A dokumentumfilm producere Monica Lăzurean-Gorgan, gyártója a Manifest Film, koprodukciós partnerek az HBO Europe, a németországi Corso Film, a finn Kino Company, támogatója a Román Filmközpont, a Román Közszolgálati Televízió, a Kreatív Európa program, a Cinelabs és a Beep Studio, kiemelt partnere a UiPath Foundation.Kapcsolódó