Roman Polański egy szilveszterkor játszódó filmen dolgozik


A forgatókönyvet Jerzy Skolimowski írta, aki közel 60 éve, az Oscarra jelölt Kés a vízben (Nóz w wodzie / Knife in the Water, 1962) alkalmával dolgozott együtt Polańskival. A The Palace című filmdráma forgatása idén ősszel kezdődik.

Az egyelőre igen titokzatos projekt gyártója az olasz RAI Cinema és a Luca Barbareschi vezette Eliseo Entertainment, amely Polański legutóbbi munkáját, a 2019-ben bemutatott Tiszt és kémet (J’accuse) gyártotta.

A tervekről a RAI Cinema vezető producere, Paolo Del Brocco hintett el néhány információt egy római sajtótájékoztatón, hozzátéve: „Nem árulhatok el több részletet, mert Polański nem egyezett még ebbe bele. A nagy rendezők nagyon őrzik a munkáikat.” Del Brocco elmondta, hogy a forgatás 2021 őszén kezdődik. A Film New Europe megpróbált több részletet kideríteni, ám a film forgatókönyvírója, Jerzy Skolimowski sem árult el többet, mondva, hogy ő sem kapott erre engedélyt a rendezőtől.

A filmről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a története 1999 szilveszterén, egy svájci luxusszállóban játszódik, a szereplők útjai itt keresztezik egymást.Kapcsolódó