Román rövidfilm szerepel a Sundance fesztiválon Román rövidfilm szerepel a Sundance fesztiválon

Román rövidfilm szerepel a Sundance fesztiválon

Közzétette rövidfilmes válogatását a január 23. és február 3. között megszervezett Sundance Filmfesztivál. A rendezvényen lesz Anca Damian új animációs rövidfilmjének amerikai bemutatója is.

Az Indie Episodic, Shorts és Special Events kategóriákban 33 ország 73 rövidfilmje szerepel, amelyet több mint 9 ezer nevezésből válogattak ki. Ezek nagyjából egyenlő arányban érkeztek az Egyesült Államokból és más országokból, derül ki a fesztivál szervezőinek közleményéből.

A rövidek között bemutatják Anca Damian román-francia koprodukcióban készült animációs rövidfilmjét, a Telefonul címűt, amelyben egy telefonhívás, egy fürdőszoba és egy nő különböző világok metszéspontján találkoznak. A film az Annecy Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyzett.

Telefonul

A rendező 2012-ben Crulic - A túlvilágra vezető út (Crulic - drumul spre dincolo) című filmjével elnyerte az Annecy Nemzetközi Filmfesztivál legjobb egészestés animációnak járó díját. Legutóbbi élőszereplős játékfilmje, a Moon Hotel Kabul november végén került a romániai mozik műsorára.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat