Romániai kisfilmeket vár a Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja


Négy percesnél nem hosszabb kisfilmekkel lehet nevezni a Nagyon Rövid Filmek Fesztiváljának romániai versenyére. Játékfilmmel, dokumentumfilmmel, animációval is lehet jelentkezni, az sem akadály, ha a mű mobiltelefonnal készült, közölték a szervezők.

A nevezés ingyenes, feltétele csupán az, hogy a film az elmúlt két évben Romániában készült alkotás legyen és a hossza ne haladja meg az előírt négy perces határt.

A Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja (Très Court) több mint száz filmet mutat be húsz romániai városban június 7. és 16. között a Francia Intézet szervezésében, az Orange támogatásával. A hazai filmek versenye mellett nemzetközi verseny, gyermekeknek szóló válogatás, női és feminista szekció, valamint a francia-román kulturális évad keretében francia válogatás is lesz.
Jelentkezni a trescourt@institutfrancais.ro e-mailcímen lehet a fesztivál honlapján elérhető ív kitöltésével, április 14-ig.

A nevezett filmek közül szakmai zsűri választja ki a versenybe kerülő mintegy 20 alkotást. Ezek a nagydíjért, a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének díjáért, valamint a szavazás alapján odaítélt közönségdíjért szállnak ringbe.

(közlemény)Kapcsolódó