Sam Mendes első világháborús filmet forgat, Steven Spielberg a producer


Sam Mendes újra együtt dolgozik Steven Spielberggel: a Bond-rendező első világháborús filmet forgat a DreamWorks stúdiójában.

Az 1917 című háborús dráma 2019 karácsonyán kerül a mozikba, 2020 januárjától pedig Észak-Amerika-szerte forgalmazzák majd – közölte csütörtökön a DreamWorks Pictures és a Universal filmstúdió.

A brit Mendes, aki legutóbb a Spectre – A Fantom visszatér (Spectre) című Bond-filmet rendezte, Krysty Wilson-Cairnsszal írja a forgatókönyvet. A produkciót a The Hollywood Reporter értesülése szerint nyáron karolta fel Spielberg Amblin Partners produkciós cége, amely a DreamWorks-brandbe tartozik. A filmet Amerikában a Universal forgalmazza majd.

A szereposztásban olvasható a Captain Fantastic-ból ismert George MacKay és a Trónok harcából (Game of Thrones) ismert Dean-Charles Chapman neve is.

Mendes első és második filmjén is együtt dolgozott Spielberggel: az Oscar-díjas Amerikai szépség (American Beauty) és a Tom Hanksszel forgatott A kárhozat útja (Road to Perdition) című alkotásai a DreamWorksnél készültek.

(MTI)Kapcsolódó