Schwechtje Mihály elsőfilmjét is meghívták Cannes-ba


A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) a Cannes Écrans Juniors programban versenyez nyolc másik kamaszoknak is szóló alkotással, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu.

A május 19. és 25. között, a cannes-i filmfesztivállal párhuzamosan zajló programban kilenc olyan nagyjátékfilmet mutatnak be, amelyek a 13 és 15 év közöttiek érdeklődésére is számot tarthatnak. A zsűri diákokból áll.

Schwechtje Miháy elsőfilmjét korábban Tallinban, Cottbusban, Tarragonában és a prágai Fabiofesten is vetítették. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története. A tinithriller főszereplője Eszter, aki a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) nem az egyetlen magyar jelenlét a francia Riviérán: Moldovai Katalin Ahogy eddig című diplomafilmjét a cannes-i filmfesztivál Cinefondation szekciójába hívták meg.

(magyar.film.hu)Kapcsolódó