Sofia Coppola új filmje regényadaptáció lesz


A századfordulón és a 20. század elején alkotó, Pulitzer-díjas Edith Wharton egyik regényét készül filmre vinni Sofia Coppola. Bár az írónő több művéből készült már filmadaptáció, a The Custom of the Country alapján először készülhet film.

A regény alapján valószínűleg rövid filmsorozat (ún. limited series) fog készülni az Apple tavaly novemberben indított TV+ streaming-csatornájánál. Coppola ezzel szorosabbra vonja majd a kapcsolatát a streaming-szolgáltatóval, hiszen a projekt az On the Rocks című nagyjátékfilmet követi, amely szintén Apple-gyártásban, az A24-gyel partnerségben (mellesleg Bill Murray és Rashida Jones főszereplésével) készült, és amelynek a bemutatója idén várható – emlékeztet a The Hollywood Reporter.

The Custom of the Country 1913-ban jelent meg. Főszereplője egy Undine Spragg nevű amerikai lány, aki a New York-i társadalomban próbál felemelkedni. A regény írója, Edith Wharton volt az első nő, aki Pulitzer-díjat kapott (nem ezért a munkájáért, hanem az 1921-es Az ártatlanság koráért). 

„Undine Spragg a kedvenc irodalmi antihősöm, és alig várom, hogy elsőként hozzam át a képernyőre” – mondta Coppola. Ha megvalósul, ez lesz Sofia Coppola első tévésorozata karrierje kezdete óta: 1994-ben társalkotója volt a Hi Octane című minisorozatnak. Ezt követően csak 2015-ben került „tévé- és streaming-közelbe”, amikor elvállalta a netflixes A Very Murray Christmas című, egyórás zenés szórakoztató műsor rendezését (ahogy a cím szójátéka is jelzi, Bill Murray volt a főszereplője).

 Kapcsolódó