Sophia Loren tíz év után visszatér a filmvászonra


A 84 éves Oscar-díjas színésznő holokauszt-túlélőt alakít a játékfilmben, amelyet fia, Edoardo Ponti rendez.

A La vita davanti a sé Romain Gary La vie devant soi című regényének második filmadaptációja. Az elsőt az izraeli Moshe Mizrahi rendezte, és elnyerte az 1978-as legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.

Sophia Loren, aki tíz év után vállalt újra játékfilmes szerepet, Madame Rosát alakítja, egy holokauszt-túlélőt, aki egy 12 éves szenegáli bevándorló kisfiúval barátkozik össze.

Ponti harmadszor rendezi híres anyját. Loren napi tíz órát dolgozik az Olaszországban már elkezdett forgatáson és úgy véli, a nézők meglepőnek tartják majd az alakítását. A színésznő azt is hozzátette, hogy rendező fia jól ismeri, ért hozzá, hogy kihozza belőle a „legmélyebb igazságot”, írja a Variety.

A dél-olaszországi Bariban játszódó történet egyrészt két kulturális, generációs, faji, vallási szempontból különböző ember barátságát vizsgálja, másrészt a modern családról szól, hiszen Madame Rosa három „gyermeke” egy 35 éves transznemű nő, egy 12 éves szenegáli és egy 10 éves román utcagyerek.

Sophia Loren oldalán a spanyol transznemű színész, Abril Zamora, az olasz Renato Carpentieri, az iráni Babak Karimi és amatőr gyerekszínészként Ibrahima Guys játszik a filmben, amely olasz-amerikai koprodukcióban készül, az olasz Palomar gyártásában.

(Variety)Kapcsolódó