Sorozat készül egy Oscar-díjas animációs filmből


A 7 perces Hair Love tavaly készült, idén elnyerte a legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díjat, és most 12 részes sorozat készül belőle az HBO Max megrendelésére.

Az HBO Max 2D-animációs évadot rendelt Young Love címmel, a széria főszereplői a Matthew A. Cherry rendezte animációs rövidfilm szereplői lesznek. Az eredeti sztoriban egy afroamerikai apa küzd meg – a szó szoros értelmében is – kislánya gyönyörű, dús hajkoronájával, ami sehogy sem akar szót fogadni a fésűnek, hajguminak. 

Az új sztori a Young család humorral fűszerezett története lesz – tudta meg a CartoonBrew. A szülők, Stephen és Angela a milenniumi nemzedék szülöttei, Zuri nevű kislányuk hűséges társa pedig Rocky, a macska. Karrier, házasság, szülőlét és társadalom kihívásai, generációkat összekötő kapcsolatok dinamikája gördíti előre a cselekményt.

A sorozat író-producere Carl Jones (The Boondocks, Black Dynamite), rendezője Cherry lesz. Utóbbi a Twitteren csiripelve keresi már a színesbőrű szinkronszínészeket.

A nagyon kevés dialógussal működő Hair Love filmterve 2017-ben került fel a Kickstarterre, és animációs rövidfilm létére rekordszámú adományt gyűjtött össze, míg végül a Sony Pictures Animation megvásárolta. A sorozatot is a Sony gyártja, az HBO Max pedig forgalmazni fogja a kész évadot.Kapcsolódó