Steven Spielberg „félönéletrajzi filmen” dolgozik


A háromszoros Oscar-díjas filmrendező saját családjáról és arizonai gyerekkoráról forgat filmet. Jelenleg a színészeket válogatja hozzá.

Michelle Williams és Seth Rogen korábban már korábban, most pedig Paul Dano csatlakozott a projekthez, aki Spielberg apját fogja alakítani – számolt be a Variety.

Az önéletrajzi ihletésű, fikciós alkotás az 1950-es, 1960-as évek Arizonájában játszódik, Williams Spielberg édesanyjának egy verzióját, Rogen pedig a kedvenc nagybácsit játssza. A tervek szerint minden karakter más lesz, mint valós életbeli, ihletet szolgáltató megfelelőjük. A többi színész többnyire gyerekszereplő lesz, különböző korú gyerekszínészek közül válogatnak. A főszereplőt, a – nem Steven nevű – gyerek Spielberget sem találták még meg.

Nem lehet tudni, pontosan mennyi kerül a filmbe Spielberg valós életrajzából, de életrajzírói szerint a rendező arizonai gyerekkora eléggé drámai volt: nagyjából akkor tanulta meg a Super 8-as film használatát, amikor a szülei házassága szétesett. 

Spielberg rendszeres alkotótársával, Tony Kushnerrel együtt írta a film forgatókönyvét. Mindketten producerek is Kristie Macosko Kriegerrel együtt, a gyártó az Amblin Partners. A forgatás idén nyáron kezdődhet, a bemutatót 2022-re tervezik, a forgalmazás valószínűleg a Universal fogja végezni.Kapcsolódó