Stork Natasa „Shooting Star” lett


A European Film Promotion a kontinens legígéretesebb fiatal színésztehetségeit bemutató programjában újra van magyar művész: Stork Natasa a hivatalos indoklás szerint „szédítő és rejtélyes” alakításával lopta be magát az ítészek szívébe.

Stork Natasa a Magyarországot az Oscar-díjak versenyében képviselő Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című fimdráma főszerepéért kapta a meghívást a programba, amelyet a European Film Promotion idén 24. alkalommal szervez meg. Az általában a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretében zajló szakmai program célja tíz fiatal, tehetséges színészt bemutatni a nemzetközi filmszakmának (idén a járványhelyzet miatt a három napos Shooting Stars a virtuális térbe költözik).

Stork Natasa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett. A Nemzeti Színháztól kezdve a Dollár Papa Gyermekei színházi műhelyen át számos társulatban és alkalmi formációban játszott Magyarországon és külföldön is az elmúlt években. Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-tervében, majd Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiájában volt korábban látható mozifilmekben. Nemrég fejezte be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjének forgatását, amelyben a főszereplő ikerpár mindkét tagját ő alakítja. A nemzetközi áttörést a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre főszerepe hozta el számára; a filmet számos fesztiválon díjazták, Stork Natasa pedig elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján. A Felkészülés…-t január 22-étől vetítik az Egyesült Államokban, a moziforgalmazás jogait a Greenwich Entertainment vásárolta meg nemrég a Nemzeti Filmintézettől.

Az 1998-ban elindított Shooting Stars programban 2002 és 2009 között minden évben részt vett egy-egy magyar színész is (időrendben: Miklós Marcell, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Péter, Nagy Zsolt és Tóth Orsi), majd 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást.Kapcsolódó