Szabadtéri vetítések kezdődnek Szentgyörgyön


Újból lesznek szabadtéri filmvetítések Sepsiszentgyörgyön az ’56-os Emlékparkban, július folyamán négy filmet lehet megnézni.

A tavalyi szabadtéri vetítéssorozat nagy érdeklődésnek örvendett – több mint ezer néző vett részt rajtuk –, így a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Művész mozi szervezésében, a KultúrPark rendezvénysorozat keretében ismét lehet esténként filmet nézni.

Az idei filmvetítések hetente egy alkalommal, szerda esténként lesznek, esős idő esetén csütörtökön tartják meg a filmvetítést. Jegyeket 15, illetve 10 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani, keddtől vasárnapig 15:00 és 21:00 óra között, a vetítések napján pedig 21:30 óráig. A filmvetítések előtt a moziban működik a bár is.

A filmvetítéseken a részvétel a jelenleg érvényben levő egészségügy előírásoknak megfelelően történik: a helyfoglalás a megfelelő távolságban kirakott székeken az érkezés sorrendjében, a maszkviselés kötelező. A vetítések szerdánként 21:30 órától kezdődnek, és a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával 4 magyar játékfilmet vetítenek a következő program szerint:

  • Július 7. (esőnap: július 8.): Hab – magyar romantikus vígjáték, 89 perc – angol felirattal (AP-12)
  • Július 14. (esőnap: július 15.): Megdönteni Hajnal Tímeát – magyar romantikus vígjáték, 105 perc – román felirattal (N-15)
  • Július 21. (esőnap: július 22.): Isteni műszak – magyar vígjáték, 106 perc – román felirattal (N-15)
  • Július 28. (esőnap: július 29): Zárójelentés – magyar filmdráma, 118 perc – angol felirattal (AP-12)

(sajtóközlemény)

Címlapkép: Kristó Gothárd Hunor Kapcsolódó