Szeptember 1-jén valószínűleg újraindulhatnak a romániai mozik


A tervezettnél egy héttel korábban, már szeptember elején újra megnyílhatnak a mozik, színházak, valamint az éttermek belső helyiségei. Erről Klaus Johannis román államfő beszélt egy tegnap délutáni sajtótájékoztatón. 

Az ősz közeledtével ismét megnyílhatnak a járvány miatt március közepén bezárt mozik, színházak és a vendéglátóipari egységek belső termei.

„Fontos, hogy a tevékenység biztonságos körülmények között újrainduljon. A színházak és a mozik, sajátos körülmények között, valószínűleg szeptember 1-jén kinyithatnak. Fontos, hogy ott, ahol a körülmények engedik, újrainduljon a kulturális tevékenység. Mik lennénk kultúra nélkül” – nyilatkozta az elnök. 

A nyitás technikai részleteiről szakértőkkel egyeztetnek, és várhatóan csütörtökön tájékoztatnak

Romániában nem csökken a naponta azonosított, új koronavírus-fertőzések száma, napi 1200-1300 új esetet regisztrálnak. A hivatalos statisztika szerint a mostanig elvégzett, több mint 1,7 millió tesztből 81 646 bizonyult pozitívnak, 45 892 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, és 3421 fő halála állt összefüggésben az új koronavírussal kapcsolatos betegséggel.
Kapcsolódó