Szeptember 21-éig lehet nevezni a 6. Magyar Speciális Független Filmszemle versenyébe


A 2015 óta éves rendszerességgel megszervezett filmszemle versenyébe pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók), autizmussal élő alkotók, szociális ágazatban dolgozók és érintettek, függetlenfilmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti.

A speciális filmszemlére bármilyen műfajú filmet lehet nevezni, az egyetlen megkötés az, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához, és ne haladják meg az egy órás játékidőt.

A szemlét a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület szervezi, amely 2008 óta foglalkozik a fogyatékossággal élők filmezésével, azóta számos filmes rendezvényt és filmszemlét bonyolított le. A Magyar Speciális Független Filmszemle idei kiadását 2020. november 17–18-án szervezik meg Budapesten az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben vagy online.

A szemle fővédnöke két évig Törőcsik Mari volt, majd ezt a tisztséget dr. Kollarik Tamás vette át. A rendezvényünk legfőbb támogatója a Nemzeti Filmintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A pályázat részletei elérhetőek a szervező egyesület honlapján.Kapcsolódó