Szerdán kezdődik a 28. Alter-Native


A marosvásárhelyi nemzetközi rövidfilm-fesztiválnak idén rendhagyó módon nem a Kultúrpalota, hanem a Nyári Színház ad otthont. A hétórás versenyprogram és számos kísérőrendezvény – filmvetítés, koncert, kiállítás, felolvasószínházi előadás – szervezői szigorú biztonsági intézkedéseket hoztak.

Idén a fesztivál minden napjára érvényes bérlet nem vásárolható, csak napi jegy, ennek ára 15 lej. Jegyvásárlásra lehetőség van online, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jegypénztáránál (hétfőtől péntekig 12 és 18 óra között), illetve a helyszínen, a program kezdése előtt egy órával (szerdától péntekig csak 15 és 16 óra között, szombattól vasárnapig csak 11 és 12 óra között).

A koronavírus-járvány nemcsak a fesztivál helyszínét változtatta meg, hanem néhány óvintézkedés betartását is kötelezővé teszi a látogatók számára:

  • Minden résztvevő számára kötelező a szájat és az orrot eltakaró védőmaszk viselése a rendezvény teljes időtartama alatt.
  • A belépés a jegyek elektronikus leolvasása és érintésmentes lázmérés után történik; azok a személyek, akiknek a testhőmérséklete meghaladja a 37,3 Celsius-fokot, illetve akik légúti megbetegedés tüneteit mutatják (köhögés, tüsszentés, orrfolyás), nem léphetnek be a rendezvény területére.
  • A rendezvény teljes időtartama alatt kötelező az 1,5 méteres fizikai távolság tartása, valamint a ki- és bejárási rend betartása az irányjelzéseknek megfelelően.
  • A hűvösebb időre való tekintettel a nézők vihetnek magukkal saját plédet, takarót.
  • A ki-be járkálás minimálisra csökkentése érdekében a szervezők javasolják, hogy hozzanak maguknak enni- és innivalót, a helyszínen nincs lehetőség élelmiszer vagy italok vásárlására.

A fesztivál teljes műsora elérhető az alternativeiff.ro oldalon és a fesztivál Facebook-oldalán.

(a szervezők közleménye)Kapcsolódó