Szerinted melyik volt 2018 legjobb magyar filmje? Szavazz!


A közönség idén is kiválaszthatja az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül a kedvencét. A voksokat április 25-én éjfélig várják, közölték a szervezők.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban.

A filmhéten bemutatott alkotások közül hétfőtől a nézők is voksolhatnak a szerintük legjobbakra. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le, április 25-én éjfélig ezen a linken. A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Ott derül majd ki, többek között, hogy melyik film kapta a közönségtől a legtöbb szavazatot.

Április 22-27. között hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film, televíziós sorozat – közel 200 film versenyez. A seregszemlére az alkotók a 2018-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor.

Mától elővételben már válthatóak a jegyek a Corvin Mozi jegypénztárában, vagy online a corvinmozi.hu oldalon.

(közlemény)Kapcsolódó