Színészképzést is indít idén a Lumiere Filmiskola


Hat összehangolt képzés indul idén ősszel a Lumiere Filmiskolában, az öt korábbi szakhoz most a filmszínészi képzés csatlakozik.

A gyakorlatközpontú és projektszemléletű alapképzés egy, négy hónapos, 200 órás szemesztert ölel fel. Célja felkészíteni a diákokat az alkotói partnerségre, a közös szakmai- és művészi munkára: a félév során lemodellezik egy film elkészítésének minden fontos fázisát, ezúttal a színészhallgatókkal együtt.

„Forgatókönyvíró, rendező, operatőr, producer, vágó és filmszínész hallgatók már az első gyakorlati feladatoktól kezdve folyamatosan együtt dolgoznak, együtt készítik a filmterveket, etűdöket, vizsgafilmeket. Megismerik egymás szakmai, alkotói, művészi szempontjait, megtanulnak a közös munka sikere érdekében kommunikálni. A hat szak tematikája tehát egyaránt koncentrál a sajátos szakmai szempontokra és a kreatív együttműködésre, partnerségre is” – áll az intézmény honlapján.

A forgatókönyvíró szak két vezető tanára Bereményi Géza és Benkő Orsolya, a rendezőszaké Horvát Lili és Kis Hajni. Az operatőrök elsősorban Kardos Sándortól, Medvigy Gábortól és Fillenz Ádámtól tanulhatnak, a producerek mentora Havas Ágnes, Petrányi Viktória, Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor lesz. A vágó szakirány vezető tanárai Szalai Károly, Hargittai László, Kovács Zoltán, Duszka Péter, valamint Czakó Judit lesznek, a most induló színészosztályt pedig Kerekes Vica és Anger Zsolt vezeti.Kapcsolódó