Szófiában díjazták Blénesi Kincsőt, a Casting gyergyószentmiklósi főszereplőjét


A zsűri elnökének díját kapta meg Blénesi Kincső, Csoma Sándor Casting című rövidfilmjének főszerepéért a szófiai Early Bird Nemzetközi Diákfilmfesztiválon. Bulgária legnagyobb diákfilmes szemléjét 15. alkalommal szervezték meg november 1. és 5. között a fővárosban.

A gyergyószentmiklósi Blénesi Kincső, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem színész szakos hallgatója a 18 éves Júliát alakítja a Castingban. A szegény bányavárosban élő lány egy nap szerencsét próbál egy modellválogatáson, a casting során azonban kiderül, hogy valójában pornófilmszereplőket keresnek. Júlia először visszautasítja az ajánlatot, de a karizmatikus holland producer vonzalmat ébreszt benne, és végül levetkőzik a kamera előtt. A videó felkerül az internetre. Júlia visszamegy a hotelba, hogy rávegye a producert, törölje le a felvételt. De a hollandnak van egy feltétele…

Casting

Csoma Sándor diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), valamint az Inforg M&M Film koprodukciójában jött létre, producere Mécs Mónika, Alföldi Nóra, Mesterházy Ernő, Mártonffy Zoltán, Dreisigger László, Deák Dániel és Bosnyák Miklós. A film operatőre Balázs István Balázs, aki ezért a munkájáért elnyerte a grúziai Golden Eye nemzetközi operatőr fesztivál fődíját. A Casting ugyanitt a legjobb diákfilm díját is megkapta.
Kapcsolódó