Taika Waititi Jodorowskyt adaptál filmre


Alejandro Jodorowsky és Moebius 1980-as években megjelent képregényét adaptálja filmre Taika Waititi, a Vademberek hajszája és a Jojo nyuszi rendezője.

Waititi azzal a Jemaine Clementtel együtt írja a forgatókönyvet, akivel a Hétköznapi vámpírokon (What We Do in the Shadows) és a Flight of the Conchordson is dolgozott, és az írói csapatba beszállt Peter Warren is. A könyvnek a tervek szerint az idei év végére kell elkészülnie.

Az adaptációs projekt címe megegyezik az alapanyagéval: a The Incall hőse John Difool, egy intergalaktikus magándetektív, aki egy grandiózus űroperában ragad egy misztikus műtárgynak, az Incallnak köszönhetően, végső feladata pedig nem kisebb, mint megmenteni a világot a pusztulástól.

Az eredeti sci-fi képregénysorozat 1980 és 1988 között jelent meg a Métal Hurlant című lapban, francia nyelven; első részei az Une aventure de John Difool címmel futottak. Szövegét Jodorowsky írta, a képeket Jean Giraud, alias Moebius rajzolta, és inspirációs alapként szolgált többek közt a Szárnyas fejvadász (Blade Runner, 1982), Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997) és a Mátrix (The Matrix, 1999) számára.

Az adaptációról hírt adó The Hollywood Reporter nem tud arról, hogy egy filmstúdió vagy streaming-szolgáltató beállt volna már a projekt mögé, de úgy értesült, hogy a 92 éves Jodorowsky egy érzelmes Zoom-beszélgetés alkalmával áldását adta a projektre.Kapcsolódó