Taika Waititi kalóz lesz


Az Oscar-díjas, új-zélandi színész-rendező Feketeszakáll szerepét fogja játszani az HBO megrendelésére készülő Our Flag Means Death című tévésorozatban. Waititi a pilot rendezését is elvállalta.

„A mi Feketeszakállunk egy legenda, harcos, szerető, taktikai zseni, költői lélek, és jó eséllyel őrült. Csak egy valaki játszhatja el ezt a szerepet, és az nem más, mint a nagyszerű Taika Waititi” – idézi a sorozat  showrunnerért, David Jenkinst az IndieWire. Waititi executive producerként is közreműködik a projektben.

Az Our Flag Means Death kiindulópontjául valós események szolgálnak. A sztori az 1700-as évek elején játszódik: egy Stede Bonnet (Darby) nevű, elkényeztetett arisztokrata ficsúr egy kis kalandra vágyik, úgyhogy feladja kiváltságos életét, és kalóznak áll. Az dolgok ezen túl nem alakulnak a legszerencsésebben… Az igazi Feketeszakáll (Blackbeard) nevű kalózt tisztelték és rettegtek is tőle; 1718-ban halt meg. Alakja már rengeteg filmet, televíziós és szépirodalmi alkotást ihletett meg.

(borítókép: Jean Leon Gerome Ferris 1920-as festménye Feketeszakáll elfogásáról)Kapcsolódó