Taika Waititi újraálmodja a Charlie és a csokigyárat


Két Netflix-sorozat készülhet a Jojo nyuszi rendezőjének kézjegyével: Taika Waititi fogja írni és rendezni mindkettőt, illetve executive producerként is részt vesz a Charlie és a csokigyár animációs spinoffjainak gyártásában.

Az egyik sorozat teljes egészében hű lesz Roald Dahl 1964-es regényének világához és szereplőihez, a második Willy Wonka csokigyárának apró termetű dolgozóiról, az umpa-lumpákról fog szólni – tudta meg az IndieWire. A sorozatokkal a Netflix szorosabbra akarja vonni az együttműködést az angol író hagyatékát kezelő The Roald Dahl Story Companyval. Az együttműködés a tervek szerint az író további regényeire (Matilda, Szofi és a HABÓThe BFG, TwitsékThe Twits) is kiterjedne.

Az új-zélandi származású Taika Waititi nem unatkozik, amióta néhány hete Oscar-díjat nyert náci témájú filmszatírájával. Tavaly az Apple TV+-szal között szerződést, ami alapján ő fogja rendezni és részben írni is a Terry Gilliam-féle Time Bandits alapján tervezett tévésorozatot. A The Auteur című pszichedelikus képregény filmes adaptációját tervezi a Showtime számára, és épp befejezett egy sportfilmet, amelynek a főszerepét Michael Fassbender alakítja (amerikaifoci-edzőt játszik, akit felkérnek, hogy elit játékosokká formálja a világ leggyengébb játékosait, a szamoai csapatot).Kapcsolódó