Tallinnban fődíjat nyert Schwechtje Mihály első játékfilmje


Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az A-kategóriás tallinni filmfesztivál gyerek- és ifjúsági szekciójának fődíját nyerte el szombat este.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) című filmet augusztusban a montreali filmfesztiválon mutatták be, azóta szerepelt többek között a cottbusi filmfesztiválon, valamint meghívást kapott Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljára, Észtországba.

Az „első magyar tinithriller” egy online zaklatásba forduló szerelem pattanásig feszült története. A film főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Szembe kell néznie tinédzser korosztályának hiúságával és saját csapongó érzelmeivel.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod:)

Schwechtje Mihály az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével versenyben szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, koproducerei Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média.

(közlemény)Kapcsolódó