Tarantino Hollywood-filmje is befut a cannes-i versenyprogramba


Bár az első körben bejelentett válogatásból még hiányzott, mégis Cannes-ban lesz Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood című filmjének ősbemutatója, közölték a szervezők csütörtökön.

A hivatalos versenyprogram az Arany Pálma-díjas Adèle élete (La vie d’Adèle) rendezőjének, Abdellatif Kechiche-nek az új filmjével, az Intermezzóval is kiegészült.

A fesztivál művészeti igazgatója, Thierry Fremaux elárulta, hogy Tarantino ki se jött a vágószobából az utóbbi négy hónapban, hogy időben befejezze a filmet és visszatérhessen Cannes-ba. Mint a szervezők közleménye fogalmaz, a film Hollywoodnak címzett szerelmes levél, 1969 rockzene-körképe és óda a filmhez.

A Once Upon a Time in Hollywood bemutatója várhatóan május 21-én, az Arany Pálma-díjas Ponyvaregény (Pulp Fiction) első vetítésének 25. évfordulóján lesz.

Az 1960-as évek Hollywoodjában, a híres Manson-gyilkosságok idején játszódó történet főszerepeit Leonardo DiCaprio, Margot Robbie és Brad Pitt alakítják. Gyártója a Columbia Pictures, producerei Shannon McIntosh és David Heyman.

(Variety)Kapcsolódó