Tarolt a The Marvelous Mrs. Maisel az amerikai színészek díjátadóján


A Fekete Párduc (Black Panther) a legjobb szereposztás és a legjobb kaszkadőrcsapat díját is elvitte az amerikai színészek céhének vasárnapi, 25. díjátadóján, ami jelentősen növeli az esélyeit az Oscar-mezőnyben. A televíziós sorozatok közül a Rólunk szól (This Is Us) szereposztása nyert dráma kategóriában, a The Marvelous Mrs. Maisel színészcsapata pedig vígjáték kategóriában.

A legjobb férfi főszereplő díját játékfilmes kategóriában Rami Malek nyerte Freddie Mercury megformálásáért (Bohém rapszódia/Bohemian Rhapsody), a legjobb női főszereplő Glenn Close lett (The Wife). A mellékszereplők közül Mahershala Alit (Zöld könyv/Green Book) és Emily Bluntot (Hang nélkül/A Quiet Place) díjazták.

A The Marvelous Mrs. Maisel további két elismerést is kapott: televíziós vígjáték kategóriában a legjobb női (Rachel Brosnahan) és a legjobb férfi (Tony Shalhoub) főszereplő díját is elvitte. Minisorozat kategóriában Darren Criss (Assassination of Gianni Versace) és Patricia Arquette (Escape at Dannemora) nyert, televíziós dráma kategóriában pedig Jason Bateman (Ozark) és Sandra Oh (Killing Eve).

(Variety)Kapcsolódó