Taroltak az HBO-produkciók az Emmy-gálán


Tegnap éjjel 72. alkalommal is átadták a Primetime Emmy Díjakat. A show-t Jimmy Kimmel vezette, és ez volt az első alkalom, hogy a ceremónia online zajlott.

A Schitt’s Creek című sorozat történelmet írt: először fordult elő, hogy ugyanaz a széria nyerje el az összes fontos vígjátéki kategóriadíjat –beleértve rendezői, a forgatókönyvírói és a négy színészi díjat is –, de arra sem volt korábban példa, hogy egy képregény-adaptáció nyerjen fődíjat: a Watchmen vitte el a rövid sorozatok (limited series) kategória díját.

Az Euphoria főszereplője, a 24. születésnapját alig néhány hete betöltő Zendaya a legfiatalabb színésznő, aki valaha elnyerte a dráma kategória legjobb, főszerepet alakító színésznőjének járó díját. (Egyébként korábban csak egyszer vitte el ezt a díjat fekete színésznő – emlékeztet a Variety, s egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy soha ennyi fekete színészt nem jelöltek még Emmy-díjra, vagy nyerte el a díjat.) Az Euphoria férfi főszereplőjét, Jeremy Strongot is díjazták.

A legjobb drámasorozat díját idén az Utódlás (Succession) kapta, de rendezőjét, Andrij Parekh-t és forgatókönyvíróját, Jesse Armstrongot is díjazták.

Az HBO csúnyán rávert fő vetélytársára, a Netflixre: előbbi 30, utóbbi mindössze 21 díjat mondhat magáénak.

A jelölések és a díjak teljes listája elérhető itt.

 

 
Kapcsolódó