Tarr Béla Bécsben mutatja be új filmjét


A bécsi társadalom kirekesztettjeiről forgatott dokumentumfilmet Tarr Béla. A Missing People bemutatója a júniusi Wiener Festwochen keretében lesz.

Bár korábban azt mondta, hogy a 2011-es A torinói lóval lezárja filmes életművét, Tarr Béla mégis kamera mögé állt, hogy megmutassa azokat, akik a társadalmi hierarchia legalján állnak a világ egyik legmagasabb életminőségűnek mondott városában, Bécsben. A Missing People a rendező korai munkáira emlékeztető dokumentumfilm.

A film megrendelője és finanszírozója, a Wiener Festwochen honlapján olvasható ismertető szerint Tarr csupán néhány beállításban mutatja meg a város láthatatlan lakóit olyan helyeken, ahová általában nincs bejárásuk. A film hosszáról egyelőre nem közöltek információt, a Cineuropa szerint az is elképzelhető, hogy többvásznas installáció formájában mutatják be.

Mióta Szarajevóban nyitott filmiskolája, a film.factory pénzhiány miatt bezárt, Tarr Béla ismét alkotni kezdett. Muhamed címmel rövid dokumentumfilmet forgatott a Till The End of the World című installációhoz, amelyet az amszterdami EYE Filmmúzeum mutatott be 2017-ben. A 2019-es Berlinálén, a felújított Sátántangó vetítésén pedig már utalt rá, hogy új filmen dolgozik.

(Cineuropa)Kapcsolódó