Tel-Avivban vetítik Halász Glória filmjét


A Három tánc című dokumentumfilmet március 14-én vetítik az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő EPOS Nemzetközi Art Filmfesztivál keretében, a Tel-Aviv-i Művészeti Múzeumban. A film rendezője az izraeli versenyprogram zsűritagjaként kapott meghívást a fesztiválra. 

Halász Glória Három tánc című egészestés dokumentumfilmje a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal. 

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A 2108-ban bemutatott Három táncot korábban vetítették a Dance on Camera Fesztiválon, a New York-i Lincoln Centerben, Olaszországban az Asolo Art Filmfesztiválon, a kínai GZDOC Guangzhou Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon és a Dance Camera Westen, Los Angelesben.
Kapcsolódó