Téli álom forog Budapesten


A Téli álom egy lengyel sztársportoló és egy kínai zongorista lány románcáról szól. A lengyel–magyar koprodukció bemutatóját jövő év elejére, a pekingi téli olimpia idejére tervezik.

A Téli álom történetében két különösen érdekes világ, az élsportolók és a klasszikus zenészek világa fonódik össze – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében. – A Budapesten is játszódó romantikus film középpontjában egy sportoló küzdelmének bemutatása áll. A főszereplő sokszoros snowboard-bajnokként lesérül, mielőtt megvalósíthatná nagy álmát, hogy indulhasson a pekingi téli olimpián. Lábadozása során kénytelen újraértékelni az életét, és budapesti találkozása az ünnepelt kínai zongorista lánnyal, aki Liszt és Chopin rajongójaként épp a legnagyobb nemzetközi zongoraversenyre készül, mindkettőjük életében váratlan fordulatokat hoz.

A romantikus mozifilm forgatási helyszínei között lesz az Andrássy út, a Dunapart, a Vigadó, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és a New York kávéház is.

Az alkotást Piotr Fiedziukiewicz rendezi, magyar producere Kmetty Orsi. A budapesti forgatáson mintegy 70 magyar szakember vesz részt. A Nemzeti Filmintézet 685 millió forint támogatással vesz részt a koprodukcióban.Kapcsolódó