Tényleg lesz ötödik Indiana Jones-film


39 évvel Az elveszett frigyláda fosztogatóinak (Raiders of the Lost Ark, 1981) bemutatója után a 77 éves Harrison Ford ismét a kalandor Indiana Jones bőrébe bújik; rendezője újra Steven Spielberg lesz – mondta ezúttal a producer.

Indy nem megy nyugdíjba: 12 évvel a saga legutóbbi része után a korosodó archeológus ismét kalandra indul – jelentette be a gyártó Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy, az Indiana Jones és a végzet temploma (Indiana Jones and the Temple of Doom, 1984), valamint az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) producere. 

A producer elmondta, hogy jelenleg a forgatókönyvön dolgoznak, de a rendező és a főszereplő személye már biztos. A történet nem új verzió, hanem inkább egy folytatás lesz. Mindezen kívül egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy forgatás jövő áprilisban kezdődik. A producer sem a munkacímet, sem a történet bármilyen részletét nem árulta el, és a további szereposztásról sem beszélt. 

Az ötödik Indiana Jones-film kapcsán már 2018-ban is felröppentek hírek, Spielberg akkor azt ígérte, hogy 2019 tavaszán kezd forgatni, de a filmből azóta sem lett semmi.

Az eddigi négy Indiana Jones-film szinte két milliárd dollár bevételt termelt világszinten.

 Kapcsolódó