Tim Roth Szarajevó Szíve életműdíjat kap Tim Roth Szarajevó Szíve életműdíjat kap

Tim Roth Szarajevó Szíve életműdíjat kap

A filmművészethez való kivételes hozzájárulásáért életműdíjat kap kedden Tim Roth a Szarajevói Filmfesztiválon, ahol mesterkurzust is tart.

A brit színész először az 1982-es Made in Britain tévéfilmben került képernyőre, második filmszerepét pedig Mike Leigh Időközben (Meantime) című alkotásában játszotta. Ezután Roth több mint 15 film és tévészerepet alakított, többek között Stephen Frears Félelem nélkül (The Hit), Peter Greenaway A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője (The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover), Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott (Rosencrantz and Guildenstern Are Dead) és Robert Altman Vincent és Theo (Vincent and Theo) című filmjében.

Tim Roth két Quentin Tarantino-filmmel, a Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs) és a Ponyvaregény (Pulp Fiction) címűekkel vált világhírűvé, a Rob Roy (r. Michael Caton-Jones) című filmben alakított gonoszért pedig Golden Globe- és Oscar-díjra jelölték.

A közelmúltban az Ébredés (Broken), a Chronic, a 600 Millas című filmekben, valamint Tarantino Aljas nyolcas (The Hateful Eight) című filmjében szerepelt. Rendezői debütjét, a Hadszíntért (The War Zone) 1999-ben a Sundance Filmfesztiválon mutatták be és Cannes-ban, Torontóban is szerepelt.

(Variety)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat