Tizenhárom kisjátékfilm-terv nyert támogatást a Huszárik Zoltán-pályázaton


Összesen 73,4 millió forintot ítélt oda tizenhárom kisjátékfim gyártásának támogatására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a 2018-ban meghirdetett Huszárik Zoltán-pályázat második fordulójára beérkezett filmtervek közül.

Defekt címmel Gál Sándor viheti képernyőre egy külvárosi éjszakában autójával elakadó nő és a vele utazó kislány, illetve egy segítségükre siető furgonos férfi történetét.

Szentgyörgyi Bálint Elszámolnivaló című alkotásának középpontjában a Színház- és Filmművészeti Főiskola egyik növendéke áll majd, akit gyermekkora óta nem látott apja furcsa szívességre kéri.

A Jövetelben Szabó Mátyás meséli el egy ötvenes éveiben járó, magányos férfi történetét, aki éjjel a falu határában földönkívüliekre bukkan.

Simon Gergő Feltámadása egy lyukóvölgyi, nehéz sorsú családról szól majd, ahol az apát a szegénység meglepő ötletre sarkallja.

Szabó Virág a Gréti világa című filmjében kamaszok hétköznapjait mutatja be, amikor egy szerencsétlen esemény az online térben mindenki életét felforgatja.

Fülöp Péter Digicicája önfeledt játékkal indul majd, ám az addig valódinak hitt macska hirtelen eltűnik a gyerek szeme elől.

Wrochna Marcell igaz történet ihlette Szégyen című alkotása az ’50-es évek Magyarországán fog játszódni, ahogy egy család a tiltott második disznó levágására készül.

Az Ezerkilencszáztizenkilencben Bozsogi János az első világháború utáni erdélyi mindennapok kilátástalanságát eleveníti meg, a Fault című film pedig Mészöly Ágnes Egészpályás indítás című novellája alapján készül majd egy kézilabda lánycsapat széthullásáról Szabó Szonja rendezésében.

Balogh Zsolt Csiki László novellájából forgat majd A túszejtő címmel egy távolsági busz sofőrjéről, aki hirtelen úgy dönt, hogy letér utasaival a megszokott útvonalról.

A Második körben Holtai Gábor a gyermektervezés és a kompromisszumok meghozásának nehézségeit mutatja majd be egy alternatív világban, míg Nagy Ádám Valóság Filtere egy vlogger lányról fog szólni, és arról, hogy a mai digitális világban mennyire maradhatnak őszinték a fiatalok.

Végül Janovics Zoltán Otthon című kísérleti kisjátékfilmje egy szobában játszódik majd, ahol látszólag ugyanaz a félperces jelenet ismétlődik, mégis mindig új szereplővel bővül a történet.

(közlemény)Kapcsolódó