Több erdélyi helyszínen vetítenek a magyar film napján


Csíkszereda mellett Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is szerveznek vetítéseket kedden, április 30-án, a magyar film napja alkalmából. Frissítés: Székelyudvarhely másodszor csatlakozik a vetítéssorozathoz.

Az első magyar film, A táncz bemutatójának évfordulójára a Magyar Nemzeti Filmalap hetven új mozifilmet, a Filmarchívumon keresztül pedig 61 felújított és digitalizált klasszikust, továbbá hat animációsfilm-csokrot tett kedvezményesen elérhetővé a rendezvényszervezők számára.

Sepsiszentgyörgyön az Örök tél kedden délután 16 órától, az Egri csillagok 18:15-től, az Aurora Borealis 18:45-től, a Lajkó, cigány az űrben és az X – A rendszerből törölve című filmek pedig 21 órától lesznek műsoron.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa ingyenes filmvetítésekkel csatlakozik az ünnepi pogramokhoz. Az egyetem Tordai úti székhelyén 16 órától A Pál utcai fiúk, 18 órától a Valahol Európában, 20-tól a Kút lesz műsoron. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a filmeket a nem magyar ajkú nézőkre való tekintettel angol felirattal vetítik.

Frissítés: A Székelyudvarhelyi Mozi másodszor is csatlakozik a Magyar Nemzeti Filmalap által meghirdetett programhoz. A magyar film napján, április 30-án este 7 órától Bacsó Péter A tanú című kultfilmjét vetítik ingyenesen, a városi önkormányzat közreműködésével.Kapcsolódó