Több mint háromszázan neveztek a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra Több mint háromszázan neveztek a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

Több mint háromszázan neveztek a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

Május 28. és június 1. között szervezik meg a harmadik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált Szegeden, az operatőri munkát fókuszba állító szemlére nagyjátékfilmmel, kísérleti filmmel és kisjátékfilmmel lehetett nevezni.

A három kategóriába több mint 300 nevezés érkezett, főleg Európából, de máshonnan is. A legtöbb film Portugáliából, Belgiumból, Kínából és Németországból érkezett, de szinte valamennyi nemzet képviselteti magát Olaszországtól Vietnamig, Chilétől Norvégiáig, közölték a szervezők.

Az elmúlt évekhez képest több, 59 nagyjátékfilmet küldtek be, ezek közül 43 külföldi, 16 pedig magyarországi, több fesztiválnyertes alkotás található közöttük.

Az előválogatást végző zsűri tagja Monory Mész András rendező-operatőr, Ferenczi Gábor filmrendező, Lovasi Zoltán operatőr, valamint a Diák Oscarral kitüntetett Ostrom című film alkotói, Kovács István rendező és Dévényi Zoltán operatőr, akit a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyen diákfilm és rövidfilm kategóriában is díjaztak.

A versenyfilmek listáját március 18-án hirdetik ki a fesztivál oldalán.

(magyar.film.hu)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat