Tokióban lesz Pálfi György új filmjének világpremierje


Ázsia nagy presztízsű filmes eseményén, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon magyar film versenyez, több mint egy évtized után először.

A Hukkle és a Taxidermia rendezője, Pálfi György 2018-ban tér vissza új mozifilmmel. A japán fővárosban október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál versenyprogramjában lesz Az Úr hangja világpremierje, közölte a filmet támogató Magyar Nemzeti Filmalap.

A Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), egy titokzatos balestekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja

Az Úr hangja a filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.
A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc.

Magyar film több mint egy évtized után először indul a Tokyo Grand Prix-ért. A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje a Csillag születik (A Star is Born) ázsiai premierje lesz, a főszerepben Lady Gaga és Bradley Cooper, aki egyben a film rendezője is.

Az Úr hangja december 20-tól lesz látható a magyarországi mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

(közlemény)Kapcsolódó