Törölte a felhasználói véleményeket a Netflix


Az internetes tartalomszolgáltató óriás pénteken törölt minden felhasználói hozzászólást az általa közzétett tévésorozatok, filmek és más tartalmak oldalairól.

A Netflix július elején jelentette be, hogy a hónap végétől nem lehet hozzászólni a tartalmaihoz, augusztus közepén pedig törli a több mint egy évtized alatt felgyűlt véleményeket.

A cég hivatalos álláspontja szerint a felhasználók egyre kevésbé használták ezt a szolgáltatást, ezért döntöttek a leállítása mellett. Bizonyos tartalmak viszont nagyon sok hozzászólást generáltak, a Stranger Things sorozatról például mintegy négyezren tettek közzé véleményt.

A Netflix döntése mögött a negatív felhasználói hozzászólások tartalomfogyasztásra gyakorolt hatása is állhat, valószínűleg ugyanezért cserélte le a tartalomszolgáltató korábban az öt csillagos értékelési lehetőséget a „thumbs-up” és „thumbs-down” jelzésre.

Más online tartalomszolgáltatók, például az Amazon, az iTunes és az App Store, a Google Play és a Rotten Tomatoes oldalain továbbra is lehet értékelni és véleményezni a tartalmakat.

(Variety)Kapcsolódó