Trailert kapott Cristi Puiu új filmje Trailert kapott Cristi Puiu új filmje

Trailert kapott Cristi Puiu új filmje

A Malmkrog nyitja az idei Berlinalét és versenyez a Találkozások (Encounters) szekcióban, de mostanig nem láthattunk részleteket belőle.

Malmkrog története egy erdélyi udvarházban játszódik. Az egykori Apafi-birtokon annak új tulajdonosai, a Rurkoviciok ünneplik a karácsonyt. Az öt vendég mintha öt különböző világból érkezne: egyikük vallásos könyvek kiadásával foglalkozik, ott egy katonatiszt és a felesége, de van köztük feltörekvő politikus és híres zongorista is. Valahol, a kastély egy rejtett zugában az Apafi család utolsó leszármazottja, egy béna, vak öregember nyomja az ágyat, csak egy nővér ápolja. Hatalmasakat lakomáznak, játszanak, közben haladásról és erkölcsről, halálról és az Antikrisztusról beszélgetnek, miközben egyre nyilvánvalóbbá válnak a mindannyiukat elválasztó kulturális különbségek, és egyre feszültebbé válik a légkör. 

A film román-szerb-svájci-svéd-bosnyák-macedón koprodukció, szereposztása ennek megfelelően színes: a főbb szerepeket Frédéric Schulz-Richard, Ugo Broussot, Diana Sakalauskaité, Agathe Bosch, Marina Palii, valamint a Bukaresti Nemzeti Színház színésze, Téglás István alakítja.

A 200 perces, francia nyelvű, kosztümös filmdráma Vlagyimir Szolovjov orosz filozófus egyik írásának filmes adaptációja. 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat