Trill Zsolt huszár lesz


1,6 milliárd forintos gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől a Hadik című történelmi kalandfilm. Az 1757-ben játszódó alkotás hőse – Trill Zsolt szereplője – Hadik András, aki maroknyi huszárcsapatával megsarcolta Berlint.

Kis-Szabó Márk forgatókönyvéből készül Hadik címmel látványos kalandfilm Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetének felelevenítésével.

„Emléket állítani a magyar huszárvirtusnak és természetesen Hadik András katonai bravúrjának. A virtusnak, amelyben a kalandra vágyó merészséget az erkölcsi tartás ötvözte nemessé. Ez volt a magyar huszár! Ez különböztette meg minden más katonától már a kezdetektől fogva és ez maradt a jellemzője évszázadokon keresztül. Olyan történelmi kalandfilmet szeretnénk készíteni a Hadik-ból, amelynek főhősét két erő kormányozza: a bátorság és a becsület. Sodró lendületű képekből áll össze a történet, a film ritmusát tekintve az egész egy hihetetlen vágta lesz. A történet alig hagy egy szusszanásnyi időt a szerelem, család, barátság, kötelesség és árulás érzelmes epizódjainak, aztán újra, mint a forgószél, tovább ragadja hőseit és a nézőt” – összegzik vállalásukat a Hadik alkotói.

Az alkotásban a címszereplő Trill Zsolton kívül László Zsolt, Hirtling István, Mucsi Zoltán és László Zoltán lesz látható. „Erőt próbáló kihívások várják a szereplőgárdát, hiszen a hungarikumként jegyzett magyar huszárok világának megelevenítéséhez többek között a lovastudás magas foka is szükséges” – fogalmaz a közlemény.

A Hadik rendezője Szikora János, operatőre Győri Márk lesz, producere dr. Nagy Endre, a nagy statisztériát felvonultató lovas jeleneteken Steve Dent angol akciórendező is dolgozni fog.

A forgatás a tervek szerint ősszel kezdődik, a bemutatót 2022 végére tervezik – közölte a Nemzeti Filmintézet.Kapcsolódó