Trumpnak nem tetszik, hogy az Élősködők nyert az Oscar-gálán


Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szóvá tette, hogy egy dél-koreai film nyerte az Oscar-gála legfontosabb díját, pedig anélkül is van elég baj a dél-koreaikakkal.

„Mennyire gyenge volt az Oscar-gála idén? – kérdezte/állította Donald Trump egy Colorado Springs-i kampánybeszéd alkalmával, mire hallgatósága hangos fujjolással válaszolt. – A győztes egy dél-koreai film lett, mi a fene volt ez? Van bőven problémánk Dél-Koreával a kereskedelem miatt, és mindennek a teteje, hogy az év legjobb filmje díjat is nekik adjuk.”  Az elnök további költői kérdésekkel folytatta: „Hogy jó volt-e? Nem tudom. Ami engem érdekel… nem lehetne inkább valami Elfújta a szél-szerűt, kérem?”

Az Élősködőket Amerika-szerte forgalmazó Neon rövid Twitter-bejegyzésben válaszolt az elnöki kommentárra:

A film brit forgalmazója hosszabban nyilatkozott. Kifejtette, hogy „az Egyesült Államok elnökének kijelentése tisztán rasszista megjegyzés, és mint ilyen, szóra sem érdemes”, majd hozzátette, hogy az Élősködők moziforgalmazása során lekörözött több másik, a legjobb film Oscar-díjával kitüntetett alkotást, és ez bizonyítja, hogy nem csak előítéleteken osztoznak a film brit rajongói. A filmet ezen a hétvégén 561 helyen fogják vetíteni „azok számára, akik szeretik megnézni a filmeket, mielőtt ítélkeznének” – idézi a The Guardian.Kapcsolódó