Tuza-Ritter Bernadett is indul a One World Romania versenyén Tuza-Ritter Bernadett is indul a One World Romania versenyén

Tuza-Ritter Bernadett is indul a One World Romania versenyén

Először adnak át pénzjutalmat a Román Kulturális Intézet felajánlásából a bukaresti One World Romania dokumentumfilm-fesztiválon, amelynek 12. kiadását március 15. és 24. között szervezik meg a román fővárosban. Magyar alkotás is versenyez a szemlén.

A One World Romania nemzetközi versenyszekciójában tíz alkotás indul. Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmje francia, japán, grúz, spanyol, olasz, urán, kirgiz és horvát dokumentumfilmekkel versenyez az 5500 lejes díjért.

A fesztivál egyetlen zsűrije középiskolásokból áll, őket egy ideális társadalomról szóló esszé megírása alapján válogatták ki. A díjátadó március 23-án, szombaton lesz.

OneWorld

A vetítések helyszíne esténként az Eforie Filmtár, ahol a tízből nyolc alkotó is jelen lesz. A filmeket másnap az ARCUB-ban, az Union Filmtárban vagy az Elvire Popesco Moziban ismét levetítik.

A One World Romania fesztiválon összesen 81 filmet tűznek műsorra 19 szekcióban. További információk a szemle megújult internetes oldalán találhatóak.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat