Ugrin Juliannát is meghívták a cannes-i Producers On the Move programra


A budapesti Éclipse Film alapítója, Ugrin Julianna producer egyike annak a húsz szakmabelinek, akit az European Film Promotion (EFP) szervezet meghívott a cannes-i filmfesztivál keretében zajló Producers On the Move programjára.

Ugrin Julianna 2011-ben alapította az Éclipse Film céget, és olyan kreatív dokumentumfilmek mögött áll, mint a Meleg férfiak, hideg diktatúrák (r. Takács Mária), a Könnyű leckék (r. Zurbó Dorottya), A monostor gyermekei (r. Arun Bhattarai, Zurbó Dorottya) és az Egy nő fogságban (r. Tuza-Ritter Bernadett). 2013 óta tanít dokumentumfilm-készítést a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és a DunaDOCK Master Class & Pitching sorozat szervezője.

Az EFP cannes-i programján korábban is vettek részt magyar producerek, többek között Petrányi Viktória, Muhi András, Angelusz Iván, Pusztai Ferenc, Stalter Judit és Gyárfás Eszter, emeli ki a magyar.film.hu.

Az Európai Unió Kreatív Európa MÉDIA programja és az EFP tagszervezetei által támogatott szakmai találkozó célja az európai koprodukciók elősegítése. Két évtized alatt mintegy négyszáz producer vett részt a programban, közülük többen hosszútávú partnerek lettek. A cannes-i filmfesztivál idei hivatalos válogatásában korábbi résztvevők több filmje van jelen: a németországi Janine Jackowski és a svájci Dan Wechsler a román rendező, Corneliu Porumboiu La Gomera című filmjén dolgozott, Ira Sachs Frankie című játékfilmjének producere a belga Diana Elbaum és a portugál Luis Urbano, Nicolas Bedos La Belle Époque című filmjén a francia Francois Kraus dolgozott, Oliver Laxe O Que Arde című filmjének koproducere a luxemburgi Donato Rotunno, Yasmina Khadra Les Hirondelles de Kabul című fimjének koproducere a svájci Joëlle Bertossa.Kapcsolódó