Új állandó taggal működik tovább a Filmszakmai Döntőbizottság


Augusztus 31-től ismét változik a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának összetétele: helyettes tagból állandó tagja lesz Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője. Kovács András Bálint helyettes tagként dolgozik tovább.

Zágoni Bálintot Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója kérte fel a grémium tagjának, az újonnan kinevezett tag megbízása 2 évre szól.

Zágoni Bálint a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője, 2009-től a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle főszervezője, 2007-től a Filmtett Workshop szervezője, 2013 óta a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál magyar programjának kurátora. Rendezőként és forgatókönyvíróként számos dokumentumfilmet jegyez, köztük a kolozsvári filmgyár történetét feldolgozó A Sárga csikó nyomában címűt és a Janovics Jenő, a magyar Pathé című portréfilmet.

Augusztus 31-től a Filmszakmai Döntőbizottságot Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fekete Ibolya filmrendező, Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, valamint Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője alkotja.

Kovács András Bálint a továbbiakban helyettes tagként segíti a Filmszakmai Döntőbizottság munkáját, megbízása 2 évre szól. Az ELTE Filmtudomány tanszékének vezetője a filmalap 2011-es alapítása óta a grémium tagja volt.

(MTI)Kapcsolódó