Új fesztivál indul idén nyáron Budapesten Új fesztivál indul idén nyáron Budapesten

Új fesztivál indul idén nyáron Budapesten

A Budapest Film Academy, az ELTE Filmtudomány Tanszéke, illetve a Los Angeles-i Loyola Marymount University közös kezdeményezéseként letrejött Budapest Film Awards rövidfilmfesztivált évente kétszer tervezik megszervezni. A rendezvény a független filmművészet ünnepe kíván lenni.

„A Budapest Film Awards [...] nem fél feszegetni a kreativitás határait, emellett fő célja a tehetség felismerése és gondozása, ami ritkán látható a mértékletesség és az alkalmazkodás korában. A sokszínűségre törekszik, ezért minden műfajban fogad rövidfilmeket minden országból” – fogalmaznak közleményükben a szervezők.

A fesztivál idei első kiadására július 25-én kerül sor, a nevezéseket legkésőbb július 10-éig fogadják (részletek a rendezvény honlapján), a téli fesztivál időpontjaként pedig december 15-ét tűzték ki.

A legjobb rövidfilmeket nemzetközi zsűri fogja díjazni. A fő kategóriák győztesei versenyeznek majd azért, hogy ingyenesen tanulhassanak az iparág elismert filmeseitől a Budapest Film Academy tanfolyamán. 

Részletek a BFA honlapján.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat