Új film készül Lakner Artúr gyerekregényéből


El a kezekkel a Papámtól! címmel új családi mozit forgatnak Lakner Artúr Édes mostohájából.

Lakner Artúr, a holokauszt áldozatává vált író, Corvin-filmgyári dramaturg, rendező, feliratfordító (ő adta az 1937-es Disney-Hófehérke törpéinek magyar neveit), mozi-igazgató és legendás gyerekszínház-alapító (a Lakner Bácsi Gyermekszínháza nevű intézmény a mai napig működik, és megannyi gyerekszínészből lett előadóművész pályájának alapozott meg) 1935-ben már filmet írt a saját gyerekoperettjéből (Balogh Béni rendezte, Páger Antal játszotta a báró szerepét), ami 1942-ben könyv formájában is megjelent.

Most NFI-támogatással családi mozi készül az Édes mostohából, Dobó Kata mellett Gulyás Buda végzi a rendezői feladatokat, és az erdélyi származású, filmszínészként ezzel debütáló Csobot Adél alakítja az egyik főszerepet. A filmet a Megafilm gyártja, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel (aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte), a forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta.

A „pazar látványvilágot ígérő” filmben várhatóan fülbemászó slágerek és CGI is lesz bőven, és előreláthatólag 2021-ben kerül a mozikba.Kapcsolódó