Új filmen dolgozik Milcho Manchevski


Az Eső előtt és az Árnyékok rendezője a hetedik nagyjátékfilmjét készíti elő. A címe Kajmak, a forgatást idén nyárra tervezi.

Milcho Manchevski javában castingol. Új filmje, a Kajmak tabudöntögető fekete komédia lesz: egy gazdag és egy szegényebb pár tagjai különböző szerelmi háromszögekbe keverednek egymással, az elkerülhetetlen következmények pedig tragikusak lesznek. A film személyes vágyak, családi titkok, osztályellentétek szokatlan megközelítésű bemutatására vállalkozik.

Manchevski elmondta a forgatási előkészületekről hírt adó Film New Europe-nak, hogy amolyan „halálosan komoly vígjátékot” tervez, egy filmet „arról, hogy kövesd a szíved, akármerre is vezetne, a döntéseinkről, s ahogy azok visszatérnek hozzánk – kísértenek vagy inspirálnak, bántanak vagy újabb területekre hajtanak bennünket”.

A forgatási helyszíneket Skopjében és környékén találták meg, az utómunka a partnerországokban fog zajlani. A film ugyanis sokszínű nemzetközi koprodukcióban készül, 487 805 eurós költségvetése macedón, angol, dán és bulgár forrásokból áll össze.

Milcho Manchevski ma reggelig az amerikai filmakadémia bejelentésére várt előző filmje kapcsán: a magyar részvétellel készült Fűzfa (Willow / Vrba) képviselte idén Észak-Macedóniát a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért folyó versenyben. Ha nem is került fel ezúttal a rövidlistára a film, Manchevski az egyetlen macedón rendező, akinek az alkotása – az Eső előtt (Pred dozdhot) 1995-ben – Oscar-jelölést kapott. (Idén negyedszer versenyzett Manchevski-film az Oscarért.)Kapcsolódó